Snabbinfo vecka 16

SM brons till Marcus Åslin
I helgen deltog Judo Sundsvall med 5 tävlande på SM i Stockholm. Marcus Åslin, -90 kg förlorade första matchen mot Pontus Persson från Saltsjö men tog sig via återkvalet till matchen om brons. Där mötte Marcus klubbens andra tävlande -90 kg, Olle Dvärby som tidigare förlorat i semifinalen mot blivande SM-1:an Martin Nilsson från Frövi. Bronsmatchen blev en mycket jämn tillställning som vanns av Marcus som 7 sekunder innan slutet fick in ett armlås. Det blev klubbens enda  medalj eftersom av övriga tävlande vann Tammar Abbud 2 matcher men blev sedan utslagen, Felicia Fryklund Bengtsson vann en match innan hon blev utslagen. Mats Nordin förlorade båda sina matcher.
 
Guld till Elin och Erik på Södra Judo Open
Samtidigt med SM avgjordes även Södra Judo Open, som den här gången bara var öppen för ungdomar.
Där blev det Guld för Erik Starfelt och Elin Johansson, Silver för Malin Gidlund och Minea Gidlund samt brons för Ellen Olofsson
 
Stefanie och Simon tävlade på European Judo Cup för kadetter i Teplice i Tjeckien
Stefanie vann första matchen på ippon för Yoko guruma mot en tyska. I andra matchen blev det förlust mot en polska som senare förlorade och därmed var det färdigtävlat för den här gången.
Simon förlorade första matchen mot en ungrare, men fick återkval. Där vann han första matchen på ippon för seoi mot en tysk. I tredje matchen blev det förlust mot en italienare och därmed var även Simon utslagen. Det var första EuropaCup-tävling för både Simon och Stefanie och våra ungdomar fick nu känna på att tävla på den här nivån.
 
Nu på onsdag: Pokaljakt 3-16
Tävlingen är till för alla som vill tävla, barn, ungdom och vuxna.
Nybörjarna har chansen att prova på att tävla och lära sig hur en match går till. Avancerade har chansen att få mera tävlingsrutin och att pröva på nya tekniker under lite tuffare förhållanden än i vanlig randori.
Föräldrarna  lär sig hur en tävling i deras barns idrott går till och kan även deltaga i en enkel funktionärskurs.

Tävlingen genomförs i två tävlingsdelar:
Ne-waza: Bara mattkamp, lämplig även för rena nybörjare och för dem yngsta som ännu ej kör randori Tachi waza (stående kamp)
Tachi-waza: Både stående kamp och markarbete som i en vanlig judomatch
 
Nu till helgen: Hälsinge Judo Open i Bollnäs
En tävling för alla åldrar som är riktat till både nybörjare och avancerade medn ej till eliten. Inbjudan och anmälningslista finns på anslagstavlan i Judohallen. Du kommer även till inbjudan om du klicka på tävlingen i kalendern längre ned på sidan.
 
Brukar du ibland handla online? Då kan du hjälpa klubben utan att det kostar dig någonting
Om du använder hotels.com, booking.com, svenska spel eller någon annan av de över 500 Online butiker som är ansluten till sponsorhuset så får både klubben och du en lite slant för det. Detta kommer kanske inte spela så stor roll för dig, men om många gör det kan det blir en viktig sidoinkomst för klubben. 
Spara dina City Gross kvitton 
Lämna dem i lådan i Judohallen. Klubben får en liten slant för alla kvitton vi samlar in.
Arrangemang Datum Plats Vem Anmäl senast Avresa / start / tider
Vuxenläger & gradering  26 januri Judohallen  Vuxna  24 januari  14.00
barn & ungdomstävling  27 januari Bollnäs  u9-u18  24 januari kl19.00  lördag kl 06.30
Pokaljakt 1-2019 6 februari Judohallen alla 5 februari Invägning 17.30.18.00
Lekafton 20 februari Judohallen Öppen för allmänheten 20 februari 17.30
Bältescup 23 februari Söderhamn u9 > veteraner 20 februari