Snabbinfo vecka 46

Staffanstorps Judo Games: Guld till Oscar H. - fem medaljer till JS!
I helgen deltog Judo Sundsvall på Staffanstorps Judo Games. Tävlingen samlade nästa 350 starter från Tyskland, Italien och Sverige. Av Sundsvallsborna gick det bäst för Oscar Hans Johansson som i överlägsen stil vann sin klass u15 -50 kg. Det blev 5 matchvinster, varav 4 med ippon. I finalen skickades Staffanstorps Losell efter ganska kort tid med ett perfekt bakåtkast i mattan och Oscar kunde han ställa sig överst på pallen. Saeed Karimizadeh var även han i final i klassen seniorer 90 kg, men där blev förlust mot Wardan Baghdasaryan BC Vorpommern/Tyskland. Stefanie Biedron tog brons i u 21 och damer, Thea tog brons i u18 -57 och Timmy fick brons i herrar - 66 kg.
 
Barntävlingen i Ljusdal blev inställd
Samtidigt med tävlingen i Staffanstorp skulle det även ha varit en barntävlingen i Ljusdal dit Sundsvall hade 10 anmälda. Tävlingen blev tyvärr inställd p g a för få deltagare.
 
Nästa tisdag, 21 november: LEKAFTON
Tisdag den 21 november oktober, kl 17.30-19.00 har vi ett helt pass med bara LEK! Ta med några kompisar som inte går på judo och kom kl 17.30 till Judohallen. JÄGARBOLL, HAV-LAND-SKEPP, TJUV och POLIS  och många andra lekar står på programmet. Detta blir höstens sista arrangemang som är öppen för allmänheten.
Du kan anmäla dig via  e-post, SMS till 070-646 6013 eller på anslagstavlan i Judohallen Länk till inbjudan
Onsdag, 29 november: Årets sista pokaljakt
Tävlingen är till för alla som vill tävla, barn, ungdom & vuxna.  Nybörjarna har chansen att prova på att tävla och lära sig hur en match går till.
Avancerade har chansen att få mera tävlingsrutin och att pröva på nya tekniker under lite tuffare förhållanden än i vanlig randori.
Tävlingen genomförs i två tävlingsdelar:
Ne-waza: Bara mattkamp, lämplig även för rena nybörjare och för dem yngsta som ännu ej kör randori Tachi waza (stående kamp)
Tachi-waza: Både stående kamp och markarbete som i en vanlig judomatch
 
Lördag, 2 december: Ungdomstävling för u9-u15 i Ånge 
För första gången på flera år arrangerar Ånge Judoklubb en tävling för barn och ungdomar. Det gäller barn upp till och med u15. Sista anmälningsdag är på onsdag den 29 november kl 20.00.
Fredag 8 december, domarregler, utbildning för coacher, tävlande och föräldrar 
 
Lördag 9 december: Sundsvallscup 2 
Klubbens största arrangemang under höstterminen går av stapeln den 9 december. Vi förväntar oss 250-300 starter från Norge, Finland och Sverige.
En av Sundsvallscupen kännetecken är att vi delar ut lite extrapriser till vinnarna. Kan du redan nu höra efter på din arbetsplats, din lokala livsmedelsbutik och andra lämpliga ställen om de kan sponsra med lite extrapriser? Ett annat kännetecken är att vi dela in de tävlande efter både vikt, ålder och nivå. Nybörjare, avancerade och elit tävlar i olika klasser så att alla får så jämnt motstånd som möjligt. Det gör tävllingen lämpligt för ALLA som vill träna på att tävla.    Här är inbjudan till tävlingen
 
Söndag 10 december: Dagen-efter-läger i Judohallen
Dagen efter Sundsvallscupen, kl 09.00-11.00  har vi ett träningspass för alla åldrar! Träningen kommer att delas upp så att man kan välja att träna kast på Judo Sundsvalls speciella kastmatta på 25 kvm, man kan träna på teknik i ne-och tachi waza och det kommer finnas chans till randori i olika former. Huvudtränare blir Wolfgang Biedron som kommer att få hjälp av flera andra tränare.
 
Ska du prova på Judo eller ska du återuppta träningen?
 
Du behöver inte dra dit pepparn växer - Du kan köpa den av oss
Många säger att Kambodja har världens bästa peppar.
Judo Sundsvall kommer att sälja peppar vilket förhoppningsvis ger ett välkommet tillskott i klubbkassan.
Samtidigt hjälper vi barn och ungdomar i Kambodja som kanske bara drömmer om att de själva ska få idrotta. 
Köp den och prova den. Du blir inte besviken!
 
Ska du handla julklappar i tid? Snart börjar vi försäljningen ab NewBody
Snart startar Judo Sundsvall julförsäljningen av NewBody! Vi säljer under tiden 6 november till 10 december. 
Beställda varor levereras lagom till jul under vecka 50.
Om du väljer att dina beställningar ska hämtas på klubben så kommer dem att finnas där i samband med vårt barn & ungdomsläger samt minilägret den 15–16 december!
Vi kommer att utgå från NewBodys katalog VIOL, men det kommer att finnas flera produkter på vår försäljningssida som INTE finns med i någon katalog!
Kan du hjälpa till med försäljningen? Hör av dig till Wolfgang
 
Vi säljer Restaurangchansen. Ta kontakt med en ledare
Köp RESTAURANGCHANSEN:  Ät 2 – betala för 1. Stöd Judo Sundsvall samtidigt som du äter och handla billigare själv!
RESTAURANGCHANSEN kostar 240 kr och redan efter 2-3 måltider ligger du på plus!  Istället för ett häfte fullt med kuponger kan du även välja att använda dig av en APP i mobiltelefonen. Eftersom du oftast (eller alltid?) ha med den missar du aldrig rabatten!
 
Ska du julklappshandla online? Ska du pröva din lycka på Svenska Spel? Gör det alltid via sponsorhuset! Då får klubben en slant, men även du får pengar tillbaka!
Du kan handla via sponsorhuset i 643 olika butiker och on-line-företag. Klicka här för att bli medlem
 
Spara dina City Gross kvitton.  Lämna de i gula Citygrosslådan i Judohallen så får klubben en liten slant!
 
Efter 54 år judo, varav 44 som judotränare på heltid (de senaste 21 som deltid/heltidsanställd tränare i Sundsvall) kommer Wolfgang från och med 2018 trappa ned till deltid efter jul.
Arrangemang Datum Plats Vem Anmäl senast Avresa / start / tider
Barnläger  15-16 mars Judohallen fråm 7 år    
Gradering 16 mars Judohallen från 7 år    
Bältescup (SLÅ-Cup) 17 mars Sollefteå alla 13 mars  
Pokaljakt 2-2019 18 mars Judohallen alla    
Judo Sundsvalls årsmöte 18 mars Judohallen medlemmar   19.30
Sörmlandsträffen & VeteranSwop 30 mars Oxelösund från u13> veteraner    
Helsinge Open (fd. Norrcup) 27 april Bollnäs u9> veteraner ons 17 april 19.30