Snabbinfo vecka 48

Rapport från Berlin: Guld till Saeed, brons till Tammar, Stefanie, Ellen och Erik - Guld till laget
I helgen deltog ett lag från Judo Sundsvall på en internationell turnering. Det fanns en u18, en senior och veteranklasser.
det var nästan 300 starter från 12 länder som hade kommit till Berlin denna kyliga och regniga novemberhelg.
Saeed Karimizadeh vann sin klass i överlägsen still utan att lämna ifrån sig några poäng. Tammar startade i både -90 och -81 kg. Det blev medalj i båda klasserna, i 90 kg efter en knapp vinst i bronsmatchen mot en avsevärd större österrikare, i -81 efter att kastat sin tyska motståndare på ett snyggt höftkast på ippon. Stefanie förlorade efter två vinster semifinalen och vann sedan även hon  på ippon mot en tyska. Både Tammar och Stefanie, som båda är juniorer, fick alltså starta i seniorklassen men lyckades ändå med att ta medalj. Både Ellens och Eriks bronsmedaljer kunde med lite mera rutin förvandlats till medaljer av ädlare valör. Ellen ledde semifinalen med två waza ari men hamnade efter en slarvig attack i underläge i mattan och förlorade där. Erik var ibland lite väl vild i sina attacker och blev kontrat och fick brons även han.  H-G Sundström kom på 5:e plats i veteranklassen efter förlust på fasthållning i bronsmatchen. Timmy Biedron blev oplacerad.
Herrlaget fick delat 1:a plats i lagpriset tillsammans med en Polsk klubb
 
Rapport från Södra Judo Open: ​Silver till Simon Persson, brons till Elias Bergqvist
Samtidigt som några tävlade i Berlin deltog även två av klubbens yngre judoka på Södra Judo Open. Det blev en Silvermedalj till Simon Persson och en bronsmedalj till Elias Bergqvist
 
Nu på onsdag, 29 november: Årets sista pokaljakt
Tävlingen är till för alla som vill tävla, barn, ungdom & vuxna.  Nybörjarna har chansen att prova på att tävla och lära sig hur en match går till.
Avancerade har chansen att få mera tävlingsrutin och att pröva på nya tekniker under lite tuffare förhållanden än i vanlig randori.
Tävlingen genomförs i två tävlingsdelar:
Ne-waza: Bara mattkamp, lämplig även för rena nybörjare och för dem yngsta som ännu ej kör randori Tachi waza (stående kamp)
Tachi-waza: Både stående kamp och markarbete som i en vanlig judomatch
 
Lördag, 2 december: Ungdomstävling för u9-u15 i Ånge 
För första gången på flera år arrangerar Ånge Judoklubb en tävling för barn och ungdomar. Det gäller barn upp till och med u15. Sista anmälningsdag är på onsdag den 29 november kl 20.00.
 
Fredag 8 december, domarregler, utbildning för coacher, tävlande och föräldrar 
 
Lördag 9 december: Sundsvallscup 2 
Klubbens största arrangemang under höstterminen går av stapeln den 9 december. Vi förväntar oss 250-300 starter från Norge, Finland och Sverige.
En av Sundsvallscupen kännetecken är att vi delar ut lite extrapriser till vinnarna. Kan du redan nu höra efter på din arbetsplats, din lokala livsmedelsbutik och andra lämpliga ställen om de kan sponsra med lite extrapriser? Ett annat kännetecken är att vi dela in de tävlande efter både vikt, ålder och nivå. Nybörjare, avancerade och elit tävlar i olika klasser så att alla får så jämnt motstånd som möjligt. Det gör tävlingen lämpligt för ALLA som vill träna på att tävla.    Här är inbjudan till tävlingen
 
Söndag 10 december: Dagen-efter-läger i Judohallen
Dagen efter Sundsvallscupen, kl 09.00-11.00  har vi ett träningspass för alla åldrar! Träningen kommer att delas upp så att man kan välja att träna kast på Judo Sundsvalls speciella kastmatta på 25 kvm, man kan träna på teknik i ne-och tachi waza och det kommer finnas chans till randori i olika former. Huvudtränare blir Wolfgang Biedron som kommer att få hjälp av flera andra tränare.
 
Ska du prova på Judo eller ska du återuppta träningen?
 
Du behöver inte dra dit pepparn växer - Du kan köpa den av oss
Många säger att Kambodja har världens bästa peppar.
Judo Sundsvall kommer att sälja peppar vilket förhoppningsvis ger ett välkommet tillskott i klubbkassan.
Samtidigt hjälper vi barn och ungdomar i Kambodja som kanske bara drömmer om att de själva ska få idrotta. 
Köp den och prova den. Du blir inte besviken!
 
Ska du handla julklappar i tid? Vi säljer NewBody
Judo Sundsvall julförsäljningen av NewBody är i full gång! Vi säljer fram till den 10 december. 
Beställda varor levereras lagom till jul under vecka 50.
Om du väljer att dina beställningar ska hämtas på klubben så kommer dem att finnas där i samband med vårt barn & ungdomsläger samt minilägret den 15–16 december!
Vi kommer att utgå från NewBodys katalog VIOL, men det kommer att finnas flera produkter på vår försäljningssida som INTE finns med i någon katalog!
Kan du hjälpa till med försäljningen? Hör av dig till Wolfgang
 
Vi säljer Restaurangchansen. Ta kontakt med en ledare
Köp RESTAURANGCHANSEN:  Ät 2 – betala för 1. Stöd Judo Sundsvall samtidigt som du äter och handla billigare själv!
RESTAURANGCHANSEN kostar 240 kr och redan efter 2-3 måltider ligger du på plus!  Istället för ett häfte fullt med kuponger kan du även välja att använda dig av en APP i mobiltelefonen. Eftersom du oftast (eller alltid?) ha med den missar du aldrig rabatten!
 
Ska du julklappshandla online? Ska du pröva din lycka på Svenska Spel? Gör det alltid via sponsorhuset! Då får klubben en slant, men även du får pengar tillbaka!
Du kan handla via sponsorhuset i 643 olika butiker och on-line-företag. Klicka här för att bli medlem
 
Spara dina City Gross kvitton.  Lämna de i gula Citygrosslådan i Judohallen så får klubben en liten slant!
 
Efter 54 år judo, varav 44 som judotränare på heltid (de senaste 21 som deltid/heltidsanställd tränare i Sundsvall) kommer Wolfgang från och med 2018 trappa ned till deltid efter jul.
Arrangemang Datum Plats Vem Anmäl senast Avresa / start / tider
Pokaljakt 6-2019  23 oktober Judohallen alla 22 oktober  invägning 17.30-18.00
Höstlov med judo Sundsvall 28-31 oktober Judohallen 6-15 år 24 oktober  28 oktober 10.00
 Vuxenläger & gradering  9 november Judohallen      
Lek inom idrott 13 november Judohallen  Föräldrar, idrottstränare    
Domarfortbildning 13 dec Judohallen  domare, coacher, föräldrar ingen anmälan  18.00-20.30
Sundsvallscup 2-2019 14 december Judohallen  u9>veteraner 8 december  invägning fre 20-22
Dagen-efter-läger 15 december Judohallen  alla 13 dec  09.00-12.00