Snabbinfo Vecka 7

Guld i u18 SM till Stefanie, Silver till Simon i u18 och till Stefanie i u21.
I lördags deltog 6 JSare på SM för kadetter och juniorer i Borås.Sundsvalls favorittippade Stefanie Biedron tog ohotat guld i klassen -63 kg efter 4 raka ipponvinster. På vägen till final besegrade hon i tur och ordning Jennifer Ernst från Lindome, Lisa Jonsson från Linköping och Susanna Kazemifar från Staffanstorp. I finalen mot Elin Johansson från Staffanstorp attackerade hon frisk och fick en waza ari, och två yuko på kast innan hon vann på armlås.
I kadetter -73 kg gick Sundsvalls Simon Mellander till final efter tre hårda matcher. I första matchen  blev det vinst mot Kalmars Sundström. I andra matchen vann Sundsvallskillen mot en av favoriter Mark johansson från Östersund. I semifinalen blev det vinst mot Göteborgaren Rittfeldt. I finalen visade sig dock Noel Langnelius vara för svår, men det silvret blev Simons första SM medalj. ,
I samma åldersklass tog sig även Felicias Stridsman till semifinal men förlorade både den och bronsmatchen och slutade 5:a. Klubbens fjärde tävlande i u18, Malin Gidlund ledde i två av sina matcher men förlorade båda i slutet och blev oplacerad. Erik Starfelt som bara är 14 år fick dispens för att delta i kadetter, vann en match men var oplacerat.
Stefanie och Simon deltog även I juniorklassen, u21. Stefanie gick överraskande till final även där, men där tog det stopp mot u 21-landslagets Nellie Einstein. I med dessa placeringar kommer väl Stefanie nu avancera från landslagets bevakningsgrupp till ”riktiga” kadettlandslaget.
Simon Mellander vann en match men sedan blev det förlust och han var utslagen. Timmy Biedrons första motståndare i u21 klassen, strök sig så att Timmy direkt gick till semifinal mot Sverigeettan Oskar Jaskari där det blev förlust. Även i matchen mot Lunds Legraf blev det förlust och en lite olycklig 5:e plats.
 
2 Guld, 1 Silver och 1 brons på Adidas Challenge i Borås
Dagen efter SM arrangerade Borås Judoklubb en anna tävling, Adidas Challenge Judo Cup. Eftersom det ändå var en lång resa stannade vi kvar och deltog även där. Även på den tävlingen blev det guld till Stefanie och silver till Simon. Erik fick den här gången möta tävlande i sin åldersklass, u 15, och vann enkelt efter 3 ipponvinster. Malin Gidlund fick revanch för lördagens förlust mot Staffanstorps Stenman och fick brons efter semifinalförlust mot en annan Staffanstorpare, Susanna Kazemifar,.
 
50 deltog på helgens barn & ungdomsläger, 23 graderade
Vit-gul: Thea Hammarstedt, Tindra Larsson
Gult: Agnes Grönblad, Felicia Lind, Harry Lindström, Theo Nordqvist, Tim Österberg, Ludvig Svensson, Nergiz Bedri Khalil
Gul-orange: Vilgot Vestling, Meja Nyberg, William Arrehag, Wilma Söderberg, Tilde Åhl, Ingrid Rönnblom, Meya Holmström
Orange: Enola Jonsson, Adrian Hanhisalo, László Fogarasi
Orange-grön: Ayla Hanhisalo, Elias Bergkvist, Johannes Jämthag
 
Nästan 50 deltog i förra veckans pokaljakt
I onsdags arrangerade vi årets första pokaljakt med nästan 50 tävlande. Ställningen i pokaljakten hittar du  på anslagstavlan i Judohallen och om du klicka här
 
Nu på  fre-lör,18-19  feb: Barn & ungdomsläger fr 7 år
Nu på fredag-lördag arrangera vi en barn och ungdomläger i Judohallen. På fredag får alla chansen att träna på sina kast och övriga stående tekniker, på lördag träna fallteknik och matteknik. 
De som är redo för det har även chans att gradera.
 
Nu på söndag: Judotävling för alla i Söderhamn 
På söndagen efter lägret kommer vi att deltaga på en tävling i Söderhamn som är lämpligt för alla från 7 år till veteraner, nybörjare som elit. Inbjudan och anmälningslista finns på anslagstavlan i Judohallem
 
Nästa lördag, 27 februari: Drakstadens Judo Cup i Judohallen
Nästa lördag arrangerar vi en Drakstadens Judo Cup. Tävlingen heter förut Norrcup men nu ska varje arrangör ha ett eget namn för tävlingen. Tävlingen är till för barn födda 2006 eller tidigare, ungdomar, juniorer och vuxna oc veteraner. Inbjudan och anmälningslistor finns på anslagstavlan i judohallen. Till denna tävling behöver vi ha hjälp av våra vuxna medlemmar samt förädra och andra som kan tänkas hjälpa till med själva arrangemanget, med att fixa extrapriser, baka bröd och bullar mm.
 
 
 
Vi kommer snart att sälja NewBody
 
 
Brukar du ibland handla online? Då kan du hjälpa klubben utan att det kostar dig någonting
Om du använder hotels.com, booking.com, svenska spel eller någon annan av de över 500 Online butiker som är ansluten till sponsorhuset så får både klubben och du en lite slant för det.
Detta kommer kanske inte spela så stor roll för dig, men om många gör det kan det blir en viktig sidoinkomst för klubben
 
Spara dina City Gross kvitton 
Lämna dem i lådan i judohallen. Klubben får en liten slant för alla kvitton vi samlar in
 
Arrangemang Datum Plats Vem Anmäl senast Avresa / start / tider
Vuxenläger & gradering  26 januri Judohallen  Vuxna  24 januari  14.00
barn & ungdomstävling  27 januari Bollnäs  u9-u18  24 januari kl19.00  lördag kl 06.30
Pokaljakt 1-2019 6 februari Judohallen alla 5 februari Invägning 17.30.18.00
Lekafton 20 februari Judohallen Öppen för allmänheten 20 februari 17.30
Bältescup 23 februari Söderhamn u9 > veteraner 20 februari