Snabbinfo vecka 6

Rapport från helgens Södra Judo Open: Guld till Elin & Gustav, Silver till Miriam, brons till Emilia & Erik
I helgen deltog 5 JSare på Södra Judo Open i Haninge. Alla 5 kom hem med medalj, bäst lyckades Gustav Sjödin och Elin Johansson som vann sina respektive viktklasser. Det var första gången som man tävlade med de nya domarreglerna men Sundsvalls tävlande var välinformerade och hade inga större problem. 
 
Tufft på Öppna Belgiska för damer & herrar
Det var avsevärd tuffare för våra tävlande på Öppna Belgiska för herrar i Visé och Damer i Arlon. Olle Dvärby var den enda som lyckade med att vinna en match, Stefanie pekades visserligen ut som vinnare i en match med det annullerades senare. Stefanie blev kastat, domaren dömde waza ari men kantdomarna (som satt i sekreteriatet) tyckte det var ippon. Huvuddomaren uppmärksammade inte detta så Stefanie vände motståndaren, fick ippon för fasthållning och pekades ut som vinnare. Kantdomarna ryckte bara på axeln åt det?! och nästa match ropades upp. NU börjar den andra tjejens coach gå i taket och det kallades dit en högra domare och en ännu högre och till slut supervisorn. Efter cirka en halvtimmars diskussion ändrades domslutet och den andra tjejen fick vinsten, vilket nog var det enda rätta!
Robin Neijman och Niklas Müller förlorade båda sin första match och var utslagna direkt. För övrigt kan det sägas att båda  herr och damklassen höll mycket hör nivå. I Olles klass var det över 60 tävlande, i Stefanies 55. Deltagarna kom från ett 20-tal länder, bland annat från Japan, Cuba, USA, Canada, Australien mm. Våra judoka fick känna på tufft motstånd och fick en fingervisning vad som saknas för att var med på den nivå.
 
Årets första pokaljakt med domarkurs för föräldrar m fl är avklarad:
Klubbens övningstävling, del 1-2017 avgjordes i onsdags. På pokaljakten kan man träna på att tävla,  att döma , att ta matchtid och att föra protokoll. Det betyder att båda barn, ungdomar, vuxna och föräldrar kan bidra på olika sätt till arrangemanget. Eftersom det finns en del med bara mattkamp kan man deltaga redan efter ett träningspass som nybörjare. För att deltaga i stående bör man vara fortsättare och träna i en grupp där det tränas stående randori (stående kamp).  Här finns mera info om pokaljakten
 
11 feb: Slåcup i Sollefteå - tävling för alla från 7-70
För första gången på många år bjuder Sollefteå JK åter  in  till SLÅ -Cup, en tävling för alla kategorier och åldrar. Både nybörjare och elit kan var med och tävlar i olika grupper. Inbjudan 
 
 
Brukar du ibland handla online? Gör det alltid via Sponsorhuset!
Nu har Sponsorhuset släppt den nya versionen av Handla Smart. Tillägget för Google Chrome som gör att både du och Judo Sundsvall automatiskt får pengar tillbaka när du handlar från över 500 kända nätbutiker. Klicka på denna länk när du sitter vid datorn och testa hur smidigt det utan att det kostar dig någonting.
 
Spara dina City Gross kvitton! Lämna dem i lådan i Judohallen. Klubben får en liten slant för alla kvitton vi samlar in
 
Kalender
Arrangemang Datum Plats Vem Anmäl senast Avresa / start / tider
Barnläger  15-16 mars Judohallen fråm 7 år    
Gradering 16 mars Judohallen från 7 år    
Bältescup (SLÅ-Cup) 17 mars Sollefteå alla 13 mars  
Pokaljakt 2-2019 18 mars Judohallen alla    
Judo Sundsvalls årsmöte 18 mars Judohallen medlemmar   19.30
Sörmlandsträffen & VeteranSwop 30 mars Oxelösund från u13> veteraner    
Helsinge Open (fd. Norrcup) 27 april Bollnäs u9> veteraner ons 17 april 19.30