Pokaljakt

 

 
Judo Sundsvalls pokaljakt
Som du kan läsa i reglerna nedanför så spelar det ingen roll hur mycket poäng de andra har. När du har fått 150 poäng så får du en
pokal. Har du fått tillräckligt med poäng för att få en pokal så delas den ut nästa gång du tränar i din ordinarie grupp av din tränare. Säg gärna till innan träningen så tränaren kommer ihåg. Självklart måste du vara medlem, dvs. du måste ha betalt medlemsavgiften samt träningsavgift för den månaden då du deltog i sista pokaljakten.
 
Regler:
Tävlingen genomförs i två tävlingsdelar: Ne-waza: Bara mattkamp, lämplig även för rena nybörjare Tachi-waza: Både stående kamp och markarbete som i en vanlig judomatch

Tävlingssystem
Man tävlar i pool om tre så att alla gör två matcher mot jämnt motstånd. Alla som är med får 20 poäng för start oavsett om man är med i en eller två delar. För varje vunnen match får man 5 poäng. Det maximala antal poäng man kan få på en tävlingsdag är alltså 40 poäng: 20 för start, 10 för två vinster i ne-waza och 10 för två vinster i tachi-waza. Under året kommer vi att ha 7 deltävlingar:4 på våren och 3 på hösten.

Startavgiften är 40 kr oavsett om man bara är med på en del (ne-waza eller tachi-waza eller om man deltar i bada tävlingar.) Poängen från olika år räknas ihop Alla som deltar regelbundet i Pokaljakten erövrar förr eller senare en pokal. Man vinner en pokal oavsett om man vinner matcher eller inte, men vinner man matcher så går det lite snabbare. Vid varje deltävling erhåller deltagarna ett diplom.

När får jag min pokal?

När du har fått 150 poäng så får du din första pokal. Den delas ut nästa gång du tränar i din ORDINARIE grupp

Säg till tränaren INNAN träningen så att han/hon ställer fram pokalen