Snabbinfo vecka 23

Sundsvallscup 1-2015: 207 starter från Sverige, Norge och Finland.
Då var årets första Sundsvallscup avklarat. 21 klubbar från Mariestad i söder till Umeå i norr, från Levanger i väst till Helsingfors i öst deltog. Tyvärr var det inte klubbarna norr om Umeå med på tävlingen. För klubbens del blev det 14 guld, 17 silver och 16 bronsmedaljer. Simon Mellander och Felicia Fryklund Bengtsson erövrade 2 guldmedaljer var. Eddie Söderström, Josefin Wallström, Marcus Åslin, Stefanie Biedron, Louise Lundström, Tom Eriksson, Lina Algotsson, Zebastian Persson, Eliot Norberg, Wilma Hultman var övriga JSare som fick kliva högst upp på pallen.
Som vanligt hade i tävlande i stort sedd i alla kategorier, från u 9 - veteraner på dam och herrsidan samt i ne waza.
 
Klockren undervisning om Jigoro Kanos liv, judo för äldre & praktisk judohistorik med Uli Klocke.
På söndag arrangerade vi ett miniläger för tränare och vuxna. Även några barn från Norge deltog på lägret.
Första 80 minuterna berättade Uli om livet i Japan på den tiden som Jigoro Kano levde och startade judon. Därefter blev det ett pass med judo för äldre där alla, även de som aldrig har stått på mattan, var välkomna. Lägret avslutades med habukareta-waza, dvs. 8 tekniker som en gång i tiden tillhörde judons grunder men som sedan togs bort från Gokyon för att lämna plats åt mera moderna tekniker.
 
 
6-7 juni: avslutningsläger från 7 år: Judo, maskerad, gradering mm
Nu på lördag-söndag har vi ett läger för barn från 7 år. Eftersom de tränande delas in efter nivå är lägret lika lämpligt för nybörjare som för fortsättare. De som är aktuella får chansen att gradera på söndag.
På lördag kväll blir det maskeradtävling med fina priser till bästa och roligaste masken i tre klasser: -10 år, plus 10 år samt tränare.
 
7 juni: Miniläger 5-8 år: Judo, lek, gradering, godisregn
På söndag eftermiddag har vi ett miniläger för barn 5-8 år. de som minst fyller 6 år under året får även chansen att gradera om det är aktuellt.
Det blir ett pass med repetition av teknikerna till nästa bälte, pass till med antingen vanlig judoträning eller gradering., ett pass med bara lek och det hela avslutas  som vanligt med godisregn.
 
SM-vecka med Judo-SM den 4 juli
I samband med SM-vecka i början av juli kommer vi att arrangera Senior-SM i judo. Där behöver vi har hjälp med både arrangemanget och med att fixa lite lämpliga extrapriser för seniorer.
 
Sista vecka med ordinarie träning > sommarträning startar nästa vecka
Nästa tisdag startar sommarträningen. sedan, på torsdag mi samband med skolavslutningarna är det uppehåll och från och med veckan därefter är det träning hela sommaren på tisdag och torsdag kl 18.30-ca 20.30. alla vuxna och ippongrupperna är välkomna.

 

Kommande arrangemang

Arrangemang datum plats vem Anmäl senast Avresa/start/tider
Ungdomstävling 22 sept Bollnäs u9-u18 18 sept lör 06.45
J-SWOP 22 sept Haninge u18, u21 6 sept kl 20.00  
Pokaljakt 5-2018 24 sept Judohallen Alla 23 sept invägning 17.30-18.00
Lekkväll 10 okt Judohallen Från 7 år 9 okt 17.30-19.00
Barents Judo Cup & Samurai judo Cup 13-14 okt Rovaniemi Alla    
Leverkusen Judo & Alkmaar Judo Cup 13-14 okt Tyskland/Holland  Elit    
Höstläger barn & ungdom 19-20 okt Judohallen från 7 år    
Gradering barn & ungdom 20 okt Judohallen från 7 år    
Bältescup 21 okt Söderhamn Alla 18 okt kl 20.00 08.00